Bob

Roning er ideelt til fedtforbrænding og pulstræning

Roning kombinerer høj puls og stort muskelarbejde = din kondition bliver bedre.

Skrevet af:

Søren Mortensen

Roning er en fantastisk træningsform, fordi den inddrager hele kroppen.

Når du træner i en romaskine, aktiverer du flere store muskelgrupper på samme tid, uden at du belaster dine led.

Sammenlignet med andre træningsformer vil regelmæssig træning i romaskinen forbrænde flere kalorier, netop fordi du bruger hele kroppen. Samtidig styrke dit hjerte-kar-system og opnår større udholdenhed.

I romaskinen får du trænet de store muskelgrupper i dine ben og balder, samt i ryggen, skuldre og arme. Det sker i en samlet bevægelse og får dit hjerte til at arbejde hårdt. Roning forbrænder en betydelig mængde kalorier, især får det udføres med moderat til høj intensitet over en længere periode.

Pulstræning
Romaskinen er også ideel til pulstræning. At træne på denne måde kræver et vedvarende og kraftfuldt energiforbrug. Vejrtrækningen og iltforbruget øges for at opfylde kroppens krav under træningen.
Du kan variere hårdheden af din træning ved for eksempel at ændre tempo, justere modstanden (draget) på romaskinen og ved at lave intervaltræning med skiftevis høj og lav intensitet.

Det kan være en god idé at overvåge din puls under træningen, især hvis du har sundhedsmæssige bekymringer. Konsulter en træningsekspert eller en sundhedsprofessionel for at få rådgivning om, hvordan du bedst kan benytte roning som en del af din pulstræning,

Fedtforbrænding

For at opnå fordele med fedtforbrænding ved træning i romaskinen er det vigtigt at opretholde en regelmæssig træningsrutine, at variere intensiteten og længden af dine træningssessioner samt at fokusere på en sund kost.
Husk, at vedholdenhed er nøglen. De varige og positive resultater kommer normalt med et vedvarende engagement og gennem en blanding af motion og en sund livsstil. Det gælder ikke mindst, hvis du ønsker at opnå et vægttab eller at forbedre dit stofskifte.
Efter en intens træningstime kan kroppen fortsætte med at forbrænde kalorier i løbet af de næste timer, grundet den såkaldte "afterburn"-effekt.
Træning i romaskinen er en lav-impact-metode, hvilket betyder, at denne træningsform sætter minimal belastning på dine led sammenlignet med andre træningsformer som løb og hop. Det gør rotræning velegnet til personer med skader eller smerter i led eller knogler, som ønsker at træne uden at overbelaste deres krop.

AK15504 Enhanced NR
AK15370
IMG 0309 Edit
AK15203 Enhanced NR

Programmer til fedtforbrænding

AK104815 Edit

Oscar Petersen

Landsholdsroer, Bagsværd Roklub